Ako žijú zdravé deti – knižná spoveď matky o jej ceste k zdraviu

Autor: spokojná mama

Zuzanka Jančoková je sympatická, mladá mamička.  V detstve bývala chorľavým dieťaťom, pre ktoré boli antibiotiká bežnou súčasťou života. Už vtedy cítila, že by chcela žiť inak. Byť zdravá a cítiť sa dobre. Dnes už je trojnásobnou mamičkou a spokojne môže povedať, že našla životnú rovnováhu, ktorá ju, aj jej rodinu udržuje neustále v zdravej kondícií a pohode. Zuzka by vám rada svoje dlhoročné poznatky získané na ceste ku zdraviu s láskou, pútavo a nenútene priblížila v jej knižnej prvotine Ako žijú zdravé deti. 

 

Ako žijú zdravé deti

Knižne dielo je reálnym príbehom autorky, ktorej tri deti sú po celý rok zdravé. Zuzka vám úvodom knihy rozpovie svoje životné smerovanie a skúsenosti v oblasti zdravia od detstva až po súčasnosť.  Predstaví vám aj jedálniček zdravej rodiny s úplne konkrétnymi príkladmi od raňajok až po večere.  Svoje poznatky o rôznych druhoch potravín, zdravom životnom štýle a budovaní imunity podáva hovorovou rečou, veľmi zrozumiteľne a ľudsky.

Prostredníctvom svojich rád a tipov vás každou stranou inšpiruje a vťahuje do svojho sveta.  Sveta, kde sú deti spokojné aj bez televízie a sladkostí. Majú dostatok pohybu, lásky, spánku či slniečka. Oceňujeme konkrétne domáce recepty – prvú pomoc  pri rôznych ťažkostiach ako sú kašeľ či škriabanie v hrdle.  Tieto recepty z jednoduchých surovín ako je zázvor či škorica ocení každá mamička, uprednostňujúca prírodné alternatívy pred farmaceutikami.

 

Rozdelenie knižných kapitol – Ako žijú zdravé deti

1. Moja cesta k zdravému spôsobu života
2. Čo jedia naše deti
3. Poznatky o strave, ktoré fungujú
4. Poznatky o zdravom životnom štýle, ktoré fungujú
5. Prvá pomoc pri chorobách
6. Zdravý životný štýl

 

Úryvok z knihy – kapitola č. 3 Poznatky o strave, ktoré fungujú

„Možno ste už niekedy počuli o termickom účinku potravín. Niektoré potraviny organizmus ochladzujú, iné zohrievajú a niektoré sú termicky neutrálne. Telesná teplota sa pritom nemení, ide o energetický účinok, keď má telo pocit tepla, chladu, alebo sa cíti neutrálne. Preto by sme počas chladných mesiacov mali výrazne obmedziť určité potraviny, po ktorých cítime chlad, máme studené ruky a nohy alebo zimnicu.

Zároveň by sme vtedy mali voliť potraviny, ktoré nás zohrejú, a pomôžu nám prežiť zimné obdobie v zdraví. Potraviny s neutrálnym termickým účinkom telo stabilizujú, z tohto hľadiska sú mimoriadne vhodnou voľbou celozrnné obilniny, strukoviny a dusená zelenina.“

Viac informácií o knižke ako aj zaujímavé články a možnosť knihu objednať nájdete na www.zdravedeti.sk

1 komentár

Jane 7. marca 2021 - 13:52 Odpovedať

Pridať komentár

Mohlo by sa ti páčiť