Základom každého cheesecaku je bohatá vrstva jemného krému, ktorý je obvykle uložený na korpuse z drvených sušienok. Rady by sme vám predstavili recept na Cheesecake trochu inak. Jeho základom je lístkové cesto a samotný krém je z odtučneného tvarohu. Takýto Cheesecake si tak môžete dopriať aj v období, keď si strážite svoju váhu.
Recept pre vás vytvorila foodblogerka Nikolka Farkašová. Na sociálnej sieti Instagram ju môžete sledovať pod pseudonymom bambi_nka.
Na cheesecake z lístkového cesta budeme potrebovať:
- Lístkové cesto
- 500 g tvaroh jemný odtučnený
- 5 žĺtok
- 140 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 600 ml mlieka
- 2 a 1/2 balenia Zlatý klas
Na vrch koláčika potrebujeme:
- 5 bielkov
- 130 g práškového cukru
Postup:
- Trúbu si zohrejte na 180°C.
- Na dno okrúhlej formy si položte lístkové cesto, orezané podľa tvaru formy. Zo zvyšného lístkového cesta vytvorte pás a pritlačte ho dookola formy.
- V miske spolu vymixujte žĺtka a cukor do peny.
- Postupne pridávajte mlieko, tvaroh a nakoniec Zlaté klasy.
- Hotovú zmes vylejte do tortovej formy a dajte piecť cca na 40 minút.
- Do trúby dajte počas pečenia aj kovovú nádobu s vodou, aby koláč nevyschol.
- Kým sa nám koláčik pečie, v miske si vyšlaháme tuhý sneh z bielkov a cukru.
- Po upečení penu navrstvíme na koláč a pečieme kým bielka nezhnednú. (V tejto fáze stačí použiť vrchný ohrev)
- Ak je cheescake z lístkového cesta hotový, vypneme trúbu a pootvoríme ju. Koláčik takto necháme pomaly chladnúť, aby nám ostala bielková perinka pekne vysoká a nadýchaná.