Maškrtiť sa dá aj zdravo! Vyskúšajte tento recept na jablkovo-makové fit palacinky, so škoricovo-čakankovovým sirupom. Recept pre vás vytvorila foodblogerka Nikolka Farkašová. Na sociálnej sieti Instagram ju môžete sledovať pod pseudonymom bambi_nka.
Na fit palacinky budete potrebovať:
- 300ml mlieka
- 100g špaldovej hladkej múky
- 2 vajíčka
- 30g proteínu
- kvapka vanilkovej arómy
V prípade intolerancie mlieka (mliečnej bielkoviny) môžete vyskúšať verziu s rastlinným mliekom a vynechať proteín.
Postup:
Múku a proteín zmiešame v miske, pridáme domáce vajíčka, arómu a mlieko. Všetko spolu dôkladne zmiešame. Palacinkové cesto vylievame na panvicu, ktorú pred každou palacinkou jemne vymastíme kokosovým olejom.
Cheesecake z lístkového cesta
Plnka na 2 fit palacinky:
- 2PL mletý mak
- 20ml teplé mlieko
- 1/2 jablko
- škorica
- voda
V miske zalejeme mak teplými mliekom a necháme odpočívať. Na panvici podusíme nastrúhané jablko, škoricu a 20ml vody. Keď sú jablká mäkké pridáme k ním mak a všetko dôkladne zmiešame. Hotovou zmesou plníme fit palacinky. Dávka plnky je len na dve palacinky, ak si chceme urobiť plnky viac, pripravujeme z dvoj, či trojnásobného množstva.
Sirup:
V hrnci privedieme k varu cca 30ml vody, 1PL škorice a 1 PL čakankového sirupu. Miešame kým z vody nevznikne hustý sirup, ktorým polejeme palacinky.