Babičkine rozprávky na Bojnickom zámku – zážitok pre deti, zábava pre rodičov

Autor: spokojná mama

Bojnický zámok opäť ožil. V termínoch 12. júna – 16. júna 2024 a 19. júna – 23. júna 2024 patrí Bojnický zámok tradičnému podujatiu Rozprávkový zámok, tento rok s podtitulom Babičkine rozprávky. Predstavenie sme navštívili a so svojim nadšením by sme sa radi podelili.

 

Od akého veku sú rozprávky vhodné?

Rozprávkové bytosti sú veľmi milé, a tak sa nemusíte báť, že by mali menšie deti strach. V rozprávkach vystupujú princezné, králi či smiešna ryba. Na prehliadke sme osobne videli deti vo veku cca od dvoch rokov, ktorým sa rozprávky veľmi páčili.  Prehliadka trvá 80 minút, a tak by ste si mali podľa temperamentu dieťatka individuálne zvážiť, či takúto dobu udrží pozornosť a v zámku vydrží. Počas rozprávok sa postupne presúvate po celom zámku, pričom posledná rozprávka sa odohráva v zámockej veži. Rátajte tak aj s väčším množstvom schodov.

 

Fascinujúce divadelné predstavenie pre deti, zábava pre rodičov

Vychutnať si budete môcť tri rozprávky Boženy Nemcovej: O železnom kniežati, Je na svete spravodlivosť a Cesta k slncu. Ak však čakáte rozprávky pre deti, pri ktorých budú rodičia zívať nudou, ste na omyle. Podujatia sú scenáristicky a režijne pripravené tak, aby si na svoje prišli aj rodičia či starí rodičia.

babičkine rozprávky na bojnickom zámku

z rozprávky Cesta k slncu

Množstvo moderných vtipných hlášok zasadených do klasických detských rozprávok vás rozhodne nadchne. Na scenári a réžii sa podieľal Róbert Mankovecký, ktorý je uznávaným autorom množstva divadelných textov inscenovaných profesionálnymi divadlami a je držiteľom mnohých ocenení, napríklad ocenenia Filmovej a televíznej akadémie Slnko v sieti. Herci, ktorí vás rozprávkami prevedú sú veľmi talentovaní a stále dobre naladení. Počas predstavenia tak vzniká množstvo neplánovaných vtipných situácií, ktoré sú sprevádzané výbuchmi smiechu všetkých zúčastnených.

 

Vstupné

Dospelá osoba       17,00 €
Dôchodca               12,50 €
Dieťa 6 – 15 rokov  8,00 €
Dieťa 2 – 6 rokov    4,50 €
Dieťa do dovŕšenia 2 rokov zdarma

Už žiadne čakanie

26. ročník podujatia Rozprávkový zámok so sebou prináša aj novinky v podobe online objednania na podujatie. Nekonečné rady čakajúcich ľudí sú konečne minulosťou a vám stačí prísť do zámku na presne určený čas. Vstupenky zakúpite tu: https://bojnicecastle.sk/rozpravkovy-zamok-vstupenky

 

Oplatí sa prísť?

Absolútne áno! Akciu Babičkine rozprávky na Bojnickom zámku vrelo odporúčame. Ako už bolo spomenuté vyššie, scenáristi a herci mysleli aj na rodičov a z podujatia vytvorili zábavu pre celú rodinu. Veríme, že si rozprávky užijete, tak ako my.

Pridať komentár

Mohlo by sa ti páčiť